Nedsunket forfod (pes planus transversus)

Under forfoden har vi alle en trædepude under dem sidder det yderste grundled som holdes sammen af et ligament skulle dette ligamen blive for slap fx ved brug af for småt fodtøj, for meget belastning ved fejlstilling eller øget vægt kan knoglehovederne synkes ned og trædepuderne skubbes frem. Dette gør at du vil få belastning direkte på knoglehovederne hvilket kan give yderligere hårdhud og ligtorne på de belastede områder.

Hvad er symptomerne og hvad kan jeg gøre?

Nedsunket forfod kommer ofte med alderen og stater ofte omkring 45 + års alderen og er sjældent noget som vi 100% kan undgå. Oplever du en smerte i forfoden og øget hårdhud og ligtorn i forfoden kan det være tid til et indlæg. Et indlæg i denne situation vil ikke kunne genoptræne din fod, men det vil kunne aflaste og støtte foden, så smerterne bliver så minimal som muligt.

 

Skulle du have neuropati kunne det særligt være en god ide med et indlæg da du ikke nødvendigvis kan mærke symptomerne, men først opdager problemet når der er dannet et sår under foden, som kan være meget besværeligt at hele op igen. Forbyg i stedet problemerne med et indlæg.

Trænger du til indlæg til dine sko?

Lad mig ringe dig op til en uforpligtende samtale om et par såler kunne hjælpe dig

X